اسپري‌هاي نانوسيل يافته‌هاي باستان‌شناسي را محافظت مي‌کند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، کارشناس ارشد نانوتکنولوژي در همايش هم انديشي حفاظت از بناهاي تاريخي با بيان اين مطلب افزود: در حال حاضر تعداد 16 تا 20 نوع محصول نانوتکنولوژي توليد مي‌کنيم که بيشتر آنها در مورد سازه‌هاي تاريخي و بافت‌هاي سنتي استفاده مي‌شود.

سريع‌کار در ادامه خاطرنشان کرد: اين محصولات براي جلوگيري از خواصي موئينگي (رطوبت زمين) طبله شدن ديوارها و پوسته شدن رنگ، استفاده مي‌شوند.

وي اضافه کرد: اين محصول بر روي هر نوع سازه‌اي پياده مي‌شود ضمن اينکه هيچ نوع رنگ يا شکل ظاهري نيز ندارد. همچنين به سازه اجازه تنفس را نيز مي‌دهد.

سريع کار با اشاره به اينکه يکي از موارد و مشکلات موجود در کاشي کاري‌هاي اجرا شده در سقف گنبدها دو پوسته شدن لعاب کاشي است اظهار داشت: همچنين در سقف برخي از اماکن فرهنگي و تاريخي به سمت پايين تا نزديک دو تراز سطح زمين پريدگي رنگ، تاول در سطوح گچي اجرا شده مشاهده مي‌شود اين تخريب‌ها تنها در اثر نفوذ باران‌هاي اسيدي در بام عبور آن از ميان بندکشي اجرا مي‌شود.

وي اضافه کرد: سفال‌ها و اسکلت‌هاي تاريخي حاصل کاوش‌هاي باستاني در مجاورت هوا از هم پاشيده مي‌شود بر اين اساس مي‌تواند آنها را اسپري‌هاي نانوسيل در تعامل نفوذ هوا محافظت کند.

وي ادامه داد: آجرهاي آغشته به نانوسيل به مدت 21 ساعت در معرفي اشعه ماوراي بنفش قرار مي‌گيرد اما تا چندي سال دچار تفسير رنگ نخواهد شد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387113031